Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Haderőtervezési-haderőszervezési konferencia

Szöveg: MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség | Fotó: a csoportfőnökség felvételei |  2021. december 9. 9:17

Az aktuális COVID-19 eljárásrend szigorú betartásával a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) Haderőtervezési Csoportfőnökség szervezésében haderőtervezési-haderőszervezési konferenciát rendeztek december 7-8. között, Balatonakarattyán.

Haderőtervezési_konferencia (2)

A kétnapos rendezvényen a Magyar Honvédség alakulatainál a haderőtervezéssel, illetve a haderőszervezéssel foglalkozó szakállomány részére mutatták be a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program kialakításának folyamatát, a hosszú és rövid távú tervek kidolgozásának helyzetét.

A részvevők betekintést nyerhettek a NATO védelmi tervezés folyamatába és tájékoztatást kaptak a védelmi tervezési kérdőív kitöltésének aktuális helyzetéről is.

Haderőtervezési_konferencia (3)

A haderőszervezés szakemberei által tartott előadások során az állomány részére bemutatták az MH Költségvetési Létszámgazdálkodást, az ezzel összefüggő nyilvántartás és nyomon követés új eljárásrendjét. A résztvevők bővíthették általános és szakmai ismereteiket a HM KGIR Szervezési Alrendszerének végfelhasználói szinthez kapcsolódó feladataikról is.

Haderőtervezési_konferencia (1)

A konferencia első napján megtartott előadásokon részt vett dr. Sticz László vezérőrnagy, az MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség csoportfőnöke, aki köszöntötte a részvevőket és kiemelte a csoportfőnökség és az alakulatok közötti személyes kapcsolattartás fontosságát.

Haderőtervezési_konferencia (4)
Címkékkonferencia