Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hadkiegészítők találkozója Kaposváron

Szöveg: kormany.hu |  2011. november 14. 14:21

A hadkiegészítés területén szolgált somogyi nyugdíjasok találkozóját rendezték meg – a hagyományoknak megfelelően – november második csütörtökén. Az MH Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság kaposvári Toborzó és Érdekvédelmi Irodája által szervezett esemény egyúttal az iroda utolsó nyilvános eseménye is volt, hiszen november 15-től kibővült feladatkörben, megváltozott szervezeti formában tevékenykednek a „kiegesek”.

1595927416
Fehér Gábor alezredes, irodavezető köszöntötte a jelenlévőket és vendégeket, köztük Kovács Sándor ezredest, az MH Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság parancsnokát, a megyei parancsnokság volt vezetőit, az együttműködő katonai szervezetek képviselőt és nyugdíjasklubok elnökeit. Örömmel említette, hogy a volt hivatásos katonák mellett a „hadkiegről" nyugdíjba vonult volt civil alkalmazottakat is köszönthette. A találkozó résztvevői főhajtással és gyertyagyújtással emlékeztek meg az elhunyt bajtársakról a somogyi hadkiegészítők kopjafájánál.

A megyei kiegészítési rendszer megszüntetésével – a Somogy Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság felszámolásával egy időben – 2007-ben jött létre a hadkiegészítés területi szerveként a Kelet –, valamint a Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság. November 14-én a parancsnokságok beolvadnak a Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központ szervezetébe, ettől kezdve az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szervezeti keretei között tevékenykednek a „kiegesek". Kaposváron az eddigi iroda 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központként látja el kibővülő feladatkörét.

MH Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság kaposvári Toborzó és Érdekvédelmi Irodája

Fotó: Koncsek Barna főtörzsőrmester