Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hadrendben a Bálna!

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: Kormány Gábor archív felvételei |  2023. május 8. 20:27

Izgalmas honvédelmi kiállítás és interaktív tér nyílt a Bálnában épülő honvédelmi központban május 9-én!

balna2

Az idén 175 éves Magyar Honvédség a jeles évforduló alkalmából igazán izgalmas, interaktív kiállítással várja a honvédelem iránt érdeklődőket Budapesten. A Bálna életében a látványos tárlattal új fejezet indult: az épület honvédelmi tematikájú központtá alakult, ahol a magyar honvédelem iránt érdeklődők izgalmas programokon vehetnek részt. Találkozhatnak a magyar katonákkal, magával ragadó interaktív kiállítást tekinthetnek meg és megismerhetik a honvédelem színes és izgalmas világát egy teljesen újszerű, rendhagyó élménytérben.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere felhívta a figyelmet a Bálnában nyít kiállítás kulcs gondolatára, miszerint a múlt ismerete és tisztelete nélkül nincsen jövő. A tárlat - szakítva a hagyományos hadtörténeti kiállításokkal -, interaktív, több érzékszervre ható bemutatót kínál a látogatóknak. Nincsen korhatár, bárki ingyenesen – előzetes regisztrációt követően - kipróbálhatja, hogy például hogyan találna célba az airsoft lőtéren, vagy hogyan repülne egy Gripennel.

balna1

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a rendezvény nem titkolt célja, hogy a 175 éves Magyar Honvédség történetének állomásain keresztül mutassa be hazánk hadseregének fejlődését, a fegyverek és a ruházat változását 1848-tól napjainkig. A kiállítás a modern katonai technológia élvonalába repíti a látogatókat olyan izgalmas installációkkal, mint a VR kiképző központ, a Gripen repülőgép szimulátor, katonai robotkutyák, holoprojekciós harci járművek vagy a kisebbek számára megépített légvédelmi drónelhárító pálya.

A miniszter kiemelte, hogy a kiállítás ugyanakkor izgalmas időutazást is kínál, korhű díszletek, izgalmas vetítések és egy I. világháborús repülőgép-szimulátor segítségével lehet elmerülni a nagy világégések eseményeiben.

További információkért és regisztrációért látogasson el az mh175 weboldalra.

És Te készen állsz?

balna4
Kapcsolódó cikkek