Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hadtörténelmi vetélkedő

Szöveg: Kálmánfi Gábor - Székesfehévár ÖKK |  2012. február 8. 11:10

A város hadtörténelmével kapcsolatos vetélkedőt rendez 7-10. évfolyamos iskolások számára a Krajczáros Alapítvány, valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérváron.

A „Felnövekvő nemzedékek részvétele a kegyeleti kultúránk jobbításában" című vetélkedőre február 13-ig lehet jelentkezni egy előzetes feladat megoldásával, míg a vetélkedő február 16-án délután négy órakor kezdődik a Helyőrségi Klub színháztermében.

A versenyen 7–10. évfolyamos diákok vehetnek részt, négyfős csapatokban. A tanulóknak egy előzetes feladatot kell teljesíteniük: keresniük kell egy 1930 előtti katonasírt a város bármely temetőjében, és készíteniük kell róla egy fényképet. A versenyen aztán két percben be kell mutatniuk a sírban nyugvó katonát, annak pályafutását, vagy az érintett történelmi korszakot.

A sírról készített digitális fotót február 13-án 16 óráig kell eljuttatni a [email protected] email címre. Az e-mailben szükséges feltüntetni a csapattagok neveit és iskolájuk elérhetőségét. A nevezés elfogadásáról február 14-ig visszajelzést küldenek a szervezők.

Fotó: Archív