Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sárváron tartják az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred győri székhelyű 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóaljának ötnapos hagyományőrző tematikájú honvédelmi táborát.

Honvédelmi tábor Sárvár (12)

A táborban résztvevő gyerekek nem unatkoznak, hiszen a reggeli kürtszóra ébresztés, valamint a reggeli után izgalmas és egyben hasznos foglalkozások, valamint előadások várják a táborlakókat.

Az egészségügyi ismeretek oktatása, az alaki foglalkozás és a katonai testnevelés mellett a táborvezetők és a táboroztatásban résztvevő hivatásos, szerződéses, valamint tartalékos katonák sorversenyekkel kovácsolják össze a három rajban megalakult csapatot. Ennek ékes példája volt az az akadálypálya, ahol bekötött szemű társukat kellett navigálni a raj többi tagjának.

Honvédelmi tábor Sárvár (9)

Hagyományőrző honvédelmi tábor kapcsán nem maradhatott el a sárvári Nádasdy vár látogatása sem, ahol közel négy órás hagyományőrző programon vettek részt a gyerekek. A bemutató során a török háborúk idején fegyverforgatásban jártas hajdúk ruházatát, azok tartozékait, az ólomgolyó öntést ismerték meg. Nagy élmény volt számukra a többféle korhű fegyver elsütésének hangját hallani, de a táborozók körében az íjászat, a kaloda kipróbálása és páncélba öltözés volt a legnépszerűbb.