Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hamász-tagokat vett őrizetbe az izraeli hadsereg Ciszjordániában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. augusztus 22. 8:21

Hamász-káderek és -fegyveresek tucatjait vette őrizetbe az izraeli hadsereg Ciszjordániában azután, hogy a palesztin iszlamista szervezet fegyveres szárnya rakétákat lőtt ki a Gázai övezetből Izraelre – közölték augusztus 21-én vasárnap palesztin biztonsági források. Egy biztonsági forrás 120-ra becsülte a vasárnapra virradó éjjel őrizetbe vettek számát. Köztük van a Hamász egy parlamenti képviselője, Mohamed Motlak Abu Dzsheisa – tette hozzá. Az izraeli hadsereg eddig nem fűzött megjegyzést a hírhez.

A hadsereg néhány órával azután vonult be falvakba Ciszjordánia déli részén, hogy az Ezzeddín el-Kasszám Brigádok szombat este négy rakétát lőtt ki Ofakím izraeli városra. Ez volt az első eset, hogy a brigádok rakétákkal támadtak izraeli területet, amióta a Gázai övezet fő fegyveres csoportjai áprilisban de facto tűzszünetet léptettek életbe.

Az övezetből induló rakétatámadások vasárnap – a negyedik egymást követő napon – is folytatódtak. A hadsereg közlése szerint szombat éjfél óta “körülbelül 17" rakéta ért földet Izrael déli részén, a többségük Beér-Seva és Askelón körzetében, áldozatokat és nagyobb anyagi károkat nem okozva.

Előzőleg, szombat este életét vesztette egy izraeli civil, hét másik pedig megsebesült, miután a Gázai övezetből kilőtt hét rakéta csapódott be Beér-Sevában – közölte a mentőszolgálat. Négy sebesült állapota súlyos. Még korábban, szombat hajnalban Asdod városát lőtték az övezetből, aminek következtében hárman megsebesültek.

Címkékrakéta