Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hangárban ünnepeltek

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. július 6. 18:32

Zászlót adományoztak július 4-én, pénteken az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Repülő Műszaki Zászlóaljának. Az ünnepség helyszíne a szolgálatteljesítés jellegéhez illő módon az egyik hangár volt.

Az állománygyűlésen először a zászlóadományozó Kft ügyvezető igazgatója, Horváth Lajos köszöntötte a felsorakozott katonákat. Szólt a szereléstechnikai cég és a zászlóalj közötti kapcsolatok kialakulásáról, fejlődéséről.

Az átadást követően Nagy László őrnagy, református tábori lelkész megáldotta a zászlót. Majd Kiss Róbert mérnök alezredes, a zászlóalj parancsnoka köszönte meg ünnepi beszédében a a zászlót.

A zászló, mint jelkép, érzékelteti azt is, hogy a közvélemény, a gazdasági-társadalmi élet szereplői figyelemmel kísérik a katonai szervezet tevékenységét. A zászló a magas színvonalon teljesített munka elismerésének kitüntető szimbóluma is, amely utal a katonai szervezet átlagon felüli tevékenységére.

Az adományozásra a repülőműszakiak napján került sor. Lamos Imre dandártábornok, a helikopter bázis parancsnoka méltatta az adományozó gesztusát, és köszöntötte a zászlóalj állományát.