Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hangtompítós pisztolyokkal öltek Irakban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. augusztus 3. 10:58

Öt rendőrt öltek meg feltételezhetően az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez tartozó fegyveresek kedd reggel egy nyugat-bagdadi ellenőrzőpontnál – közölte az iraki belügyminisztérium egyik illetékese. A tettesek hangtompítóval felszerelt pisztolyokkal végeztek áldozataikkal, és a helyszínen hagyták az Iraki Iszlám Állam nevet viselő terrorcsoport zászlaját.

Hivatalos források szerint a támadók három gépkocsin érkeztek a helyszínre, a főként szunniták lakta Manszúr negyedbe. A rendőrök azonnal lezárták a környéket, és megkezdték a hajtóvadászatot a tettesek után.

Jóllehet 2008 után Irak-szerte egy időre megcsappant a felkelők erőszakcselekményeinek a száma, de az utóbbi időben – főként Bagdadban – szinte mindennaposakká váltak a merényletek. Elemzők szerint ez annak tulajdonítható, hogy az al-Kaida eltökélt szándéka bizonyítani: mit sem vesztett erejéből, még ha számos vezetőjét elvesztette is.

Csütörtökön egy másik, szintén többségében szunniták lakta bagdadi negyedben, Azamíjában ugyancsak egy ellenőrzőpont ellen indítottak támadást terroristák, és 16 biztonsági embert megöltek. Akkor is kitűzték a tett helyszínén az Iraki Iszlám Állam lobogóját.