Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harcászati mozzanatokban a fehérvári dandár katonái

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2023. október 27. 7:32

Terepen végrehajtott, éleslövészettel és menetgyakorlattal egybekötött, az alaprendeltetésből adódó szakfeladatok mellett alap harcászati kiképzési feladatokból állt az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár tábori kihelyezési hete.

DRP_0938_nyitó

A hét elején a katonák tűzpár, tűzcsoport, raj és szakasz szinten dolgoztak, majd járőrbázist derítettek fel és foglaltak el, mindeközben közelbiztosítást végeztek Kincsestáborig, megfelelő bejátszásokkal. Szintén szakasz szinten – harcászati mozzanatokkal tűzdelt – harcalakzatokat vettek fel, gyakorolták az ellenséges erőkre történő reagálást, mint például elszakadás, roham és átkarolás, amely folyamán egy alájátszó ellenerővel megtervezett incidens, rajtaütés részesei voltak.

Mindezen túl a katonák 1. számú békeműveleti pisztoly lőgyakorlatot is végeztek, komplex felkészítő foglalkozás keretében. Ezt követően terepen túlélő foglalkozást, menedéképítést, víztisztítást, csapdaállítást, valamint különböző túlélési technikákat és tájékozódást is gyakoroltak.

A hét, 15 kilométeres, járőr típusú menetgyakorlattal zárult a Kelet-bakonyi Baglyas-hegy és Ötfa/Kincsestábor körzetében.