Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harcra készen a Raptorok

Szöveg: JETfly |  2007. december 23. 10:13

A Langley légibázison az F-22A-k elérték a teljes bevethetőségi képességet (Full Operational Capability), ami most már hivatalosan is azt jelenti, hogy a Raptor repülőszázadok készen állnak bármilyen bevetésre.

A műszaki és a hajózószemélyzet is megkapta a szükséges kiképzést és felszerelést is. Az alapszintű bevethetőségi képességet már 2005-ben elérték az F-22-esek, napjainkra pedig már az 1. Vadászezred és a Nemzeti Gárda 192. Vadászezrede is kellő tapasztalatokkal rendelkezik az új vadászrepülőgéppel kapcsolatban.

A Langley légibázis F-22-esei 2005 decemberében érték el az alapszintű bevethetőségi képességet, ami alkalmassá tette a repülőgépeket a honi légtér védelmére. A légierő illetékesei most bejelentették, hogy az F-22-esek készen állnak bármilyen bevetésre világszerte, amire a hadvezetés utasítja őket. Ez a mostani minősítés arra sarkallja a Langley légibázis pilótáit, hogy továbbfejlődjenek ennek az egyedülálló képességű (többek között a stealth tulajdonság, a szupercirkáló képesség, az elektronikai rendszerek precizitása stb.) repülőgépnek az irányításában.