Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Három ország, két nap

Szöveg: Demeter Ferenc |  2010. október 24. 7:22

A Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) képviseletében tízen vettek részt azon a menetgyakorlaton, amit a közelmúltban a Bajor tartalékos szövetség rendezett, és a „Három ország két nap” elnevezést kapta.

Jásdi Balázs, a MATASZ Hagyományőrző Tagozata vezetője a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta, a magyar tartalékosok még október 8–9-én vettek részt a Bajor hegyekben megtartott menetgyakorlaton. A rendezvényen több nemzet tartalékosai képviseltették magukat, a MATASZ-ból a budapesti és a szolnoki hagyományőrzők érkeztek a versenyre.

Megtudtuk: a magyar tartalékosokat – akik immár  negyedszer teljesítették a minden évben megrendezendő menetgyakorlatot – Kerti Ferenc tartalékos törzsőrmester vezette. A gyakorlat első napján harmincöt kilométeres nehéz hegyi terep várta a résztvevőket, ezt a távot szerencsére minden magyar katona sikerrel teljesítette.

A második napon szintén „gyilkos", huszonöt kilométeres hegyi szakaszt kellett a résztvevőknek leküzdeniük.  Az ezen a távon induló négy magyar szintén beérkezett a célba. Az idő szerencsére végig a kegyeibe fogadta a menetgyakorlaton résztvevőket, és a rendezvény során a hagyományőrző nemzetek közötti emberi kapcsolatok is tovább mélyültek – tette hozzá Jásdi Balázs.

1595909124
1595909124
 

Címkékgyakorlat