Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bronzérmes lett a százados asszony

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit szds. |  2010. október 24. 8:01

Szabó Szilvia százados a Honvéd Arrabona SE színeiben bronzérmet szerzett a horvátországi Porecsben megrendezett Masters Cselgáncs Európa Bajnokságon. Masters versenyeken 30 év feletti sportolók indulhatnak. Szabó százados megnyerte az ez év áprilisában megrendezett Masters Országos Bajnokságot, ezzel kvalifikálta magát az őszi EB-re.

A 33 ország 509 versenyzőjét felvonultató kontinens viadalon a 25 fős magyar csapat a hatodik helyen végzett az éremtáblázaton, összesen három arany, négy ezüst és hat bronzéremmel tértek haza a magyarok. Szabó százados, vagyis Szilvi a 35 év feletti, 63 kilogrammos súlycsoportban indult, a bronzmeccsen egy francia versenyzővel küzdött és győztesen hagyta el a tatamit.

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred testnevelő tisztje 20 évesen kezdett judózni, elmondása szerint hiába az eltelt 15 év, sokszor rutintalannak érzi magát, hiányolja a versenyzéssel eltöltött ifjúkort. Az egri főiskolán lépett először a tatamira, majd megfordult a szolnoki, a mezőtúri és a kecskemét sportegyesületekben is, mielőtt a Honvéd Arrabona SE mezét magára öltötte. Időközben megszerezte a cselgáncs edző képesítést is.

Főiskolás versenyek, országos bajnokságok, Olaszországban és Ausztriában megrendezett felnőtt nemzetközi  viadalok dobogóira állhatott fel.
A százados asszony, 2002-es bevonulása óta, több katonai világversenyen is judózhatott. Például a Horvátországban, 2006-ban megrendezett Katonai Judo Világbajnokságon, a hetedik helyen végzett, akárcsak az Indiában, 2007-ban megtartott Katonai Világjátékokon.

Szilvit a mindennapok azonban elsősorban Győrben állítják kihívás elé. Testnevelő tisztként az év során készíti, edzi az ezred csapatait a különböző, Magyar Honvédség szintű megmérettetésekre, amelyeken általában ő is az indulók között szerepel. Emellett rendszeres részvevője a katonai közelharc versenyeknek. Az idei sportnaptárjában szerepel még a novemberi rendvédelmi szervek fekvenyomó bajnoksága, valamint a decemberi Hansi kupa karate verseny, ahol női katonacsapattal indulnak majd.

1595909125