Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Háromoldalú együttműködési megállapodást írtak alá Nagytarcsán

Szöveg: Balatoni Kitti | Fotó: Rácz Tünde |  2021. július 20. 21:28

Háromoldalú együttműködési megállapodást írt alá Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára, Papp János nyugállományú ezredes, a Nyugállományú Honvédők Nagytarcsai Egyesületének elnöke, valamint Rimóczi Sándor Vilmos, Nagytarcsa polgármestere július 20-án, kedden.

Nagytarcsa_együttműködés (11)

A megállapodás értelmében Nagytarcsa Község Önkormányzata biztosítja a Nyugállományú Honvédők Nagytarcsai Egyesületének működését a Honvédelmi Minisztérium által, a településnek átadott egykori Helyőrségi Művelődési Otthonban. Az egyesület fontos feladata a katonai hagyományok és a kulturális élet ápolása.

„A háromoldalú megállapodás aláírása nem egyedi eljárás, ugyanis több mint huszonnégy helyőrségben került aláírásra ugyanilyen együttműködési megállapodás. Amikor a Honvédelmi Minisztériumban azt mondjuk, hogy egy élethosszig tartó pályát kínálunk a katonáinknak, az nem véletlen: amikor egy katonát felavatnak és esküt tesz, az egy életre szól, nem kerül hatályon kívülre a nyugállományba vonulással” - emelte ki beszédében Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára.

Nagytarcsa_együttműködés (8)

Papp János nyugállományú ezredes 2006-ban lett az egyesület elnöke. Beszédében kiemelte, mi az, ami igazán fontos egy katona számára. „Egy ember életében nagyon sok munka, küzdelem, siker, élmény és kudarc van. A hivatásos katona - aki esküjében sok mindent elvállalt - akkor tette jól a dolgát, ha látja munkájának eredményét és azt az elöljáró is értékeli” - hangsúlyozta.

Nagytarcsa_együttműködés (6)

Rimóczi Sándor Vilmos, Nagytarcsa polgármestere elmondta: a község sokat köszönhet a honvédség több évtizedes jelenlétének. „Az itt diszlokált alakulatok rendre részt vettek a település társadalmi életében, segítségükkel nemcsak a rendezvények lettek színesebbek, de bővült a falu infrastruktúrája is. Hálával tartozik Nagytarcsa a nyugállományú honvédők egyesületének is, ugyanis tagjai számos helyi rendezvény színvonalát emelték közreműködésükkel, mindez így van ma is” – tette hozzá a polgármester.

A jövőben a Honvédelmi Minisztérium további településeken tervez háromoldalú együttműködési megállapodást kötni.