Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Háromtusa-bajnokságra készülnek Székesfehérváron

Szöveg: Józan Tímea hadnagy | Fotó: MH 6. TVE |  2022. szeptember 2. 10:44

Kétnapos fizikai felméréssel és edzéssel készültek fel az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred katonái a szeptember 7-8-án megrendezendő 2022-es MH Katonai Háromtusa Bajnokságra.

haromtusa (5)

A felkészítés célja egyrészt a versenyre való kiválasztás, a célzott edzés, másrészt a csapategység erősítése, a kapcsolatok ápolása volt. Felmérték, hogy a jelentkezők milyen fizikai képességgel és technikai tudással rendelkeznek kézigránát-dobásban, futásban, lövészetben.

A rendezvényre az ezred valamennyi alegységétől érkezett jelentkező, akiket Janota Zoltán önkéntes területvédelmi tartalékos hadnagy készített fel a székesfehérvári Bregyó Atlétika Centrumban. A többségében önkéntes tartalékos katonák alapos bemelegítéssel kezdték a napot, valamint nagy hangsúlyt fektettek a mozgástartományok maximális kihasználására is, annak érdekében, hogy ne történjen sérülés, izomhúzódás. Ezt egy rövid, 1200 méteres ráhangoló fegyveres futás követte, majd kézigránátdobással, délután pedig a 3200 méteres futás teljesítésével zárult az első nap.

Az edzés másnap is hasonló intenzitással zajlott. Janota Zoltán elmondta: már az első nap végére mindenki összeszokott, csapattá formálódott. „Ez egy nagyon fontos verseny, a sport értéke mellett a hangulat is lényeges, tovább lendíti az embereket, és még nagyobb lelkesedéssel végzik majd tartalékosi szolgálatukat” – mondta.