Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hatástalanították a Kvassay hídnál talált egytonnás légibombát

Szöveg: honvdelem.hu / MTI | Fotó: Mihádák Zoltán (MTI) |  2020. december 13. 21:34

Nagyjából egy órán belül sikerült hatástalanítani a katonáknak a fővárosban, a Kvassay hídnál előkerült egytonnás légibombát. A korlátozásokat feloldották.

20201213-bomba

Gajdos Milán hadnagy, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje december 13-án, vasárnap este az MTI-nek elmondta: a katonák elszállítják a bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére későbbi megsemmisítésre. A rendőrség a környéken elrendelt területzárást feloldotta - tette hozzá.

A kommunikációs tiszt korábban azt közölte: pénteken érkezett rendőrségi bejelentés alakulatuk tűzszerész ügyeletére arról, hogy a IX. kerületben, a Kvassay híd és a Duna közötti zárt építési területen földmunkák során feltételezett robbanótestet találtak. A helyszínen a tűzszerészparancsnok megállapította, hogy egy második világháborús, GP-2000 típusú, amerikai gyártmányú, egytonnás légibomba került elő, amelynek orrgyújtó szerkezete élesített. A robbanóeszköz hatástalanítását vasárnap este 8 óra körül kezdték meg a katonák, és 9 óra előtt be is befejezték.

A tűzszerészművelet idejére a rendőrség mintegy 1 kilométer sugarú körben zárta le a területet. Lezárták és kiürítették a Rákóczi hidat, a Soroksári utat a Vágóhíd utcától, a Máriássy utat a Mester utcától, a Könyves Kálmán körutat a Mester utcától, a Kvassay Jenő utat a Gubacsi úttól a Hentes utcáig, a Weiss Manfréd utat a Védgát utcától, a Kopaszi-gátat és a Duna érintett szakaszát. Ez a közösségi közlekedés és a vasút forgalmát is érintette.

Kapcsolódó cikkek
légibombs_tűzszerész (8)

Egy tonnás légibombát találtak

2020. december 12. 13:51

×