Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tudományos értekezések online térben

Szöveg: Pap Melinda Patrícia | Fotó: Szilágyi Dénes |  2020. december 13. 19:34

Idén 42 pályamunka érkezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) tudományos megmérettetésére, amelyen - a honvéd tisztjelöltek mellett - a rendészeti képzéseket végzők és civil hallgatók is részt vettek. Az Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia (ITDK) őszi fordulóját a járványhelyzet miatt online rendezték meg.

HHK_ITDK2020_Szilágyi Dénes

A tavaszról elhalasztott konferenciát még szeptember végén pótolták, így a decemberi rendezvényen már újabb értekezésekben bonthattak szárnyat a gondolatok. A szóbeli előadásokat online hallgatták meg a zsűri tagjai, akik a kutatott területek szakértői és az egyetem oktatói közül kerültek ki, de valamennyi tagozat szóbeli előadásainak zsűrijében egy hallgató is részt vett.

„A legkedveltebb terület a biztonsági tanulmányok volt, de külön tagozatban szerepeltek a hadtörténet, a katonai műszaki és logisztikai területek különböző részeiről beérkezett pályamunkák” – fogalmazott dr. Csengeri János főhadnagy, a HHK Kari Tudományos Diákköri Tanács elnöke. A biztonsági tanulmányokon belül születtek dolgozatok általános, globális, illetve kimondottan az európai perspektívát elemző szempontból is. A katonai műszaki területen belül pedig a gépészet, az infokommunikáció és a robotika szerepelt a legkedveltebb témák között.