Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pap Melinda Patrícia

4_ludovika_scholars_jonatan_lerga_2022-2

Képek és zajok: a mesterséges intelligencia használata

2022. október 27. 16:07

A mesterséges intelligencia (MI) alkalmazási területeit mutatta be előadásában Jonatan Lerga, a Rijekai Egyetem professzora a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Scholars vendégelőadói programjának keretein belül az Oktatási Központban október 24-én, hétfőn. A nyílt tanórán szóba került - a gyógyászati technológiák mellett - az adatok általános felhasználása és a gépi tanulás is.

romanelli nyito

Egy olasz katona emlékezete a Tanácsköztársaság idejéből

2022. június 28. 19:38

A Ludovika Egyetemi Kiadó gondozásában jelent meg Guido Romanelli olasz alezredes visszaemlékezéseit tartalmazó kötet, melynek fordításáról, történelmi hitelességéről és tartalmáról tartottak kerekasztal-beszélgetést a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Főépület Széchenyi Dísztermében, június 22-én.

1_international_welcome_day_2022-2

Nemzetközi tanévnyitó az NKE-n

2022. február 13. 8:27

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) nemzetközi tanévnyitója, az International Welcome Day programjain az egyetemi karok és az Erasmus Student Network is bemutatkoztak február 9-én, szerdán. Azonban nemcsak az egyetemi léttel kapcsolatos információkat, de a képzések széles palettáját is megismerhették az egyetemre érkező külföldi diákok. A szervezők az Orczy-parkban és a Ludovika Főépületben különböző programokkal, campustúrával is készültek.

1_cimzetes_oktatoi_unnepseg_2021-2

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes oktatóit köszöntötték

2021. október 29. 10:46

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) új címzetes oktatóit köszöntötték október 26-án, kedden , a Ludovika Főépület Széchenyi Dísztermében. A koronavírus-járvány során nem volt alkalom az új címek átadására, így az érintettek idén ezen az eseményen találkozhattak először egy kötetlen beszélgetés erejéig.

HHK_ITDK2020_Szilágyi Dénes

Tudományos értekezések online térben

2020. december 13. 19:34

Idén 42 pályamunka érkezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) tudományos megmérettetésére, amelyen - a honvéd tisztjelöltek mellett - a rendészeti képzéseket végzők és civil hallgatók is részt vettek. Az Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia (ITDK) őszi fordulóját a járványhelyzet miatt online rendezték meg.