Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes oktatóit köszöntötték

Szöveg: Pap Melinda Patrícia | Fotó: Szilágyi Dénes |  2021. október 29. 10:46

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) új címzetes oktatóit köszöntötték október 26-án, kedden , a Ludovika Főépület Széchenyi Dísztermében. A koronavírus-járvány során nem volt alkalom az új címek átadására, így az érintettek idén ezen az eseményen találkozhattak először egy kötetlen beszélgetés erejéig.

5_cimzetes_oktatoi_unnepseg_2021-2

„Akkor van a címeknek létjogosultsága, ha további együttműködésre sarkallja az érintetteket” – hívta fel a figyelmet Koltay András. Az NKE rektora beszédében kiemelte: az elmúlt években nemcsak tantervi reformok, hanem a Ludoviceum tantárgycsoport létrehozása is megvalósulhatott. Az egyetem rektora szólt a Kreatív Tanulási Program fellendítéséről, melynek keretében a hallgatók figyelmének megtartására, a tudásuk gyakorlatiasabb körülmények között történő elsajátítására van lehetőség. A tehetséggondozó programok kapcsán Koltay András megjegyezte: a Ludovika Collegium olyan hazai sajátosság, ahol az NKE hallgatói mellett számos más magyar felsőoktatási intézmény diákjai dolgoznak együtt.

Emellett szó esett a Magyar Diplomáciai Akadémiáról és a Nemzetek Európája Karrierprogramról is, melyek a Külgazdasági és Külügyminisztérium, illetve az Igazságügyi Minisztériummal együttműködésben valósulhatnak meg. Koltay András a Ludovika Egyetemi Kiadó kapcsán kiemelte: az egyetem tizenkét különböző szaklapot is lektorál. Az egyetem rektora hangsúlyozta a hallgatói közösség összetartó erejét, valamint az NKE Kultúrkörök sokszínűségének fontosságát.

2_cimzetes_oktatoi_unnepseg_2021-2

Az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának dékánja a katonai felsőoktatás fejlődését mutatta be. Pohl Árpád dandártábornok a képzések sokszínűsége mellett felhívta a figyelmet a honvédelmi alapismeretek más egyetemeken való népszerűsítésére is. „A tisztképzés folyamatos reformban van” – hangsúlyozta, majd a nemzetközi gyakorlatokat „kihagyhatatlannak” értékelte.

6_cimzetes_oktatoi_unnepseg_2021-2

Janza Frigyes nyugállományú rendőr vezérőrnagy kiemelte: olyan oktatói gárdával rendelkezik az egyetem, melynek tagjai mindent megtesznek a szinte hivatásszerű oktatás megvalósításáért. A nyugalmazott vezérőrnagy a rendészeti oktatás ismertetését követően szólt a jelentkezők évről évre növekvő számáról is.

Az ünnepségen Király Elvira zongoraművész előadását is meghallgathatták a jelenlévők.

Forrás: uni-nke.hu