Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Agresszívek, szervezettek lettek az illegális határsértők

Növekszik a migrációs nyomás határainkon

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2021. október 29. 12:18

„A Magyar Honvédség Parancsnoksága döntésének értelmében minden határon szolgáló katona számára kötelező az egyéni védőfelszerelés viselése” – jelentette be Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, a Hercegszántón tartott sajtótájékoztatóján, október 29-én, pénteken.

Hercegszántó (1)

„Az illegális határátlépők, migránsok tevékenysége egyre szervezettebb, agresszívebb; katonáinkat, rendőreinket támadások is érték. Tavaly ilyenkor 27.000 embert kellett megakadályozni abban, hogy illegálisan bejusson hazánk területére, idén ez a szám már 92.000” – hangsúlyozta Németh Szilárd.

„Az egyre növekvő migráció nem csak kulturális, szociális, de nagyon komoly biztonsági kockázatot jelent nem csak az országra, hanem egész Európára nézve is. Álláspontunk szerint a terrorizmust és a pandémiát mindenféleképpen a határokon kívül kell tartanunk. Az illegális migránsok csoportosan követik el a határsértéseket, megtámadják a határvédő berendezéseket, műszaki eszközöket, autókat, és most már a határőrizetben részt vevő rendőröket, honvédeket is” – húzta alá a miniszterhelyettes.

Hercegszántó (8)

Hallhattuk: a migrációs nyomás erősödéséért részben a megváltozott afganisztáni helyzet a felelős. Németh Szilárd leszögezte, hogy a katonák és a rendőrök mindenképpen megvédik az országhatárokat, a műszaki határzárral együtt szavatolják az állampolgárok biztonságát.