Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Zászlószalag-adományozás a katonai közlekedési központnál

Szöveg: Gajda Fanni Anna | Fotó: Kerezsi László főhadnagy |  2021. október 29. 13:35

Az október 23-i forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepi állománygyűlés alkalmából a Magyar Honvédség Budapesti Nyugállományúak Klubja Közlekedési Tagozata zászlószalagot adományozott az MH Katonai Közlekedési Központ részére. Az adománnyal maradandó értéket teremtettek, kifejezve a közlekedési szakma iránti elkötelezettségüket.

zászlószalag adományozás (3)

Az ünnepi állománygyűlésen először az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóját ünnepelték a résztvevők. Megemlékeztek azokról az eseményekről, amelyek során hőseink példamutatóan harcoltak hittel, összetartással, hősiességgel a szabadságukért.

A múltba való visszaemlékezés után következett a zászlószalag adományozásának ceremóniája. Az adományozó okirat ismertetése után Kócsó Sándorné nyugállományú őrnagy felkötötte a csapatzászlóra a szalagot. Az adományozók nevében dr. Németh Ernő nyugállományú ezredes, a Nyugdíjas Közlekedési Tagozat elnöke tartott beszédet a klub működésének fontosságáról, a tagok példaértékű hozzáállásáról, elkötelezettségéről.

zászlószalag adományozás (2)

Válaszul Pete Szabolcs ezredes, az MH Katonai Közlekedési Központ parancsnoka mondott köszönetet az adományozóknak. „Emléket hagytak ránk azon a csapatzászlón, amely alakulatunk minden tagjának a becsület, a dicsőség, a bajtársiasság és a haza iránti hűség jelképe, mely a történelmi múlt emlékei előtt tisztelegve kifejezi egy közösség összetartozását, a szakmai és emberi kapcsolatokat. A központ parancsnokaként ígérem, hogy tiszteletem és megbecsülésem jeleként minden támogatást meg fogok adni ahhoz, hogy a közöttünk hosszú idő óta fennálló kapcsolatot továbbra is értékessé tegyem” – jelentette ki a parancsnok.