Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hatékony együttműködés a kiválósági központok között

Szöveg: MH Transzformációs Parancsnokság | Fotó: a parancsnokság felvételei |  2021. november 27. 19:40

Megtörtént a hivatalos kapcsolatfelvétel az MH Transzformációs Parancsnokság Honvéd Kiválósági Központ (HKK) és a csehországi NATO Vegyivédelmi Kiválósági Központ (JCBRN CoE) között. A látogatás fontos állomása a Magyar Honvédség transzformációs rendszerének megújításához kapcsolódó hazai és nemzetközi együttműködésnek.

PAV_4082

November 25-én Davik Martinek ezredes, a CoE igazgatója fogadta Tajti Ákos ezredest, a HKK központvezetőjét és ismertette szervezete feladatrendszerét, valamint a NATO transzformáció támogatásáról szóló elképzeléseit. Az idén 15 éves fennállását ünneplő szervezetben tizennégy nemzet katonái teljesítenek szolgálatot, a központban szolgáló Csóka Attila alezredes munkáját és elhivatottságát külön kiemelte az igazgató.

Emlékfal

A delegáció lerótta tiszteletét Zelenák János ezredes emléktáblájánál, az emlékét őrző konferenciateremben. Zelenák ezredes nemcsak a magyar vegyivédelmi szolgálat kiemelkedő alakja volt, de - a csehországi kiválósági központ igazgatóhelyetteseként - a szervezet működésének kialakításában is meghatározó szerepet játszott.

A megemlékezést követően a cseh központ szervezeti elemeinek vezetői mutatták be szakterületeiket, majd a magyar delegációt vezető Tajti ezredes ismertette az MH Transzformációs Parancsnokság feladatrendszerét, valamint a Honvéd Kiválósági Központ tevékenységét.

A látogatás befejezéseként a felek kötetlen megbeszélés keretében vázolták fel a jövőbeni együttműködés lehetséges területeit és már konkrét javaslatok is születtek arról, hogy a Magyar Honvédség információigénye alapján a JCBRN CoE Kutató Részlege hogyan nyújthat támogatást egy katonai feladat tervezési és végrehajtási fázisaiban.

Csoportkép_zászóknál