Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hatodik lett az ejtőernyős válogatott Csehországban

Szöveg: dr. Babos Tibor ezredes | Fotó: Magyar Honvédség ejtőernyős válogatott |  2022. július 24. 8:59

Csapatcélbaugrás versenyszámban a hatodik helyen végzett a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja a 37. Célbaugró és Stílusugró Ejtőernyős Világbajnokságon, a csehországi Strakonicében. Egyéni célbaugrásban az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis állományából Hirschler Gábor zászlós a negyedik, Varga Tamás zászlós pedig tizedik helyezést ért el.

Eje válogatott_Cseho (7)

A versenyen 28 ország, 28 csapata és 179 sportolója indult. A magyar csapatot Bánszki Tamás százados, Varga Tamás zászlós, Hirschler Gábor zászlós, Gőgös Péter főtörzsőrmester és Hirschler Bence tizedes alkották, a delegációvezető és csapatkapitány dr. Babos Tibor ezredes volt.

A dimbes-dombos csehországi helyszín, a rekkenő hőség és az állandóan változó szél feladta a leckét a rangos küzdelem résztvevőinek. A szoros és éles küzdelem folyamatos meglepetéseket okozott, hiszen a nyolc ugrásból álló csapatcélbaugrás során a helyezési sorrend az utolsó percig folyamatosan és élesen változott. A csapatcélbaugrást végül a férfiaknál a rendező cseh, míg a nőknél a francia válogatott nyerte meg, egyéniben a férfiaknál a francia Guinde Mathieu, nőknél a szintén francia Ferrand Deborah győzött.

Eje válogatott_Cseho (9)

Az esemény záró rendezvényén a magyar delegációvezető megköszönte a magas szintű szakmai munkát és protokoll ajándékot adott át a házigazda cseh versenyrendezőknek, illetve a régió országgyűlési képviselőjének.

Ez a torna is bizonyítja, hogy a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja az elmúlt években folyamatosan javuló eredményeket hoz hazánknak, hiszen a tavalyi quatari katonai világbajnokságon a tizenötödik, az idei osztrák katonai világbajnokságon a nyolcadik, most pedig az előkelő hatodik helyen zárta szereplését.

Kapcsolódó cikkek