Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csehországban versenyez az ejtőernyős válogatott

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Magyar Honvédség ejtőernyős válogatott |  2022. július 19. 6:15

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a 37. Célbaugró és Stílusugró Ejtőernyős Világbajnokság a csehországi Strakonicében, július 18-án, hétfőn. A versenyen 28 ország, 28 csapata és 179 versenyzője indult, hazánkat a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja képviseli.

Csehország_eje_válogatott (3)

A hétvégi bemelegítő ugrások és a vasárnapi edzőugrások után, az első versenynapon a csapattagok – Bánszki Tamás százados, Varga Tamás zászlós, Hirschler Gábor zászlós, Gőgös Péter főtörzsőrmester és Hirschler Bence tizedes (delegációvezető és csapatkapitány: Babos Tibor ezredes) – négyet ugrottak és jó eredményeket értek el.

Csehország_eje_válogatott (1)

A strakonicei várban megtartott nyitórendezvényen a Nemzetközi Ejtőernyős Szövetség vezetői mellett megjelentek és beszédet mondtak a város és a régió politikai vezetői, illetve országgyűlési képviselői is.

Csehország_eje_válogatott (4)

Az egész hétre ígérkező 30 fok feletti hőmérséklet, valamint a rendkívül változó és nehezen kiszámítható széljárás komoly próba elé állítja a versenyzőket, viszont a magyar csapat lelkes és mindent megtesz a lehető legjobb szerepléshez.

Csehország_eje_válogatott (2)