Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

24 órán belül a seregben

Szöveg: Heszler Ramóna Petra |  2017. március 11. 6:48

Márciusban indult útjára a Magyar Honvédség karrieroldala, az iranyasereg.hu, amelynek célja, hogy közelebb hozza a civilek számára a honvédséget, és segítsen eligazodni a katonaságon belül vállalható szolgálati és továbbtanulási lehetőségek között. Az iranyasereg.hu indulását követően már az első 24 órában érkeztek új jelentkezések az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzóirodáiba, ahol elsőként a budapesti központba érkező Huszár Ferencet tájékoztatták.

1596028827

Ajándékcsomaggal várták a budapesti toborzóirodába az iranyasereg.hu oldalon az elsők között jelentkező Huszár Ferencet, amelyet Érsok Béla őrnagy, toborzó részlegvezető adott át.
Ferenc Dánszentmiklósról érkezett barátnőjével az irodába, hogy meghallgassa a tájékoztatót Gyurik Alexandra hadnagytól, és aláírja a jelentkezési papírokat. A fiatalember egyik barátjától értesült az iranyasereg.hu oldalról, ahol azonnal regisztrált.

Elmondása szerint már kiskorában is sok katonatörténetet hallott, hiszen nagyapja és dédapja is hivatásos katonaként szolgált. Bár ő később pincérként helyezkedett el, mindig is érdeklődött a honvédség iránt.
„Nekem nagyon fontos a kölcsönös tisztelet, amelyet a Magyar Honvédség képvisel"- mondta, és hozzátette: nemcsak munkaként, hanem igazi hivatásként tekint a katonai pályára. Jelenlegi tervei szerint lövészként szeretne a kiképzés után elhelyezkedni, de egyelőre még a fizikai felkészülés lebeg elsődleges kihívásként a szemei előtt.

Ferenc azt is elárulta, hogy véleménye szerint nagyon ráférne a mai fiatalságra a katonaság, mivel sokakból hiányzik a fegyelem és a kitartás, amit a katonaságtól reményei szerint ő is megkaphat.
„Nem várok mást, mint vért és verítéket, hiszen van még mit fejlődnöm, főként a fizikai megmérettetésen, de azt a bizalmat, amit itt tapasztaltam, meg akarom szolgálni."

Fotó: a szerző felvételei