Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

45 éves a veszprémi nyugállományú klub

Szöveg: S. Gy. |  2016. február 25. 16:54

Február közepén ünnepelte megalakulásának 45. évfordulóját a Fegyveres Erők Veszprém Körzeti Nyugállományú Klubja. Az ünnepséggel egyidejűleg megtartották a szervezet éves közgyűlését is.

1596009362

A meghívottakat Samu Imre nyugállományú ezredes, a klub elnöke köszöntötte. Beszédében elmondta: „a két éve megválasztott vezetőség az elmúlt évben is fő feladatának tekintette az alapszabályban meghatározott célok és az éves munkatervünkben szereplő feladatok megvalósítását. Az első félévben klubnapjainkat, vezetőségi üléseinket megosztott elhelyezési feltételek mellett voltunk kénytelenek tartani, a 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központban és a Kossuth laktanyában. Szeretnék köszönetet mondani Vanyur Tibor ezredes és Zentai László ezredes, parancsnokoknak a segítő tevékenységért. A második félévben visszaköltözve a felújított és megújult Városi Művelődési Központba, jó és kulturált körülmények között végezhettük feladatainkat. Kiemelt rendezvényeink látogatottsága jónak mondható. Jól és eredményesen működik az ULTI klub és Táborállás daloskör, melynek 15-19 tagja rendszeresen gyakorol, versenyez, fellép. Honvédelmi hagyományok ápolása során részt vettünk valamennyi nemzeti és csapatfegyvernemi ünnepen, az állománygyűléseken, jubileumi évfordulókon, nyílt napokon. Nem közömbös számunkra az aktív állomány szolgálati és életkörülménye sem, mivel gyermekeink, unokáink, rokonaink, de az önkéntes műveleti tartalékos klubtagjaink közül többen is a Magyar Honvédség kötelékében szolgálnak."

1596009362

Ezt követően az elnök értékelte a 2015. évben végrehajtott feladatokat, tájékoztatta a jelenlévőket az elért eredményekről, és felhívta a figyelmet a tapasztalt problémákra.

A beszámoló elfogadása után elismeréseket adtak át.  A honvédelem ügye érdekében huzamos időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréséül a Honvéd Vezérkar főnök emléktárgyat (1848-as ágyút rézcsővel) adományozott Samu Imre nyugállományú ezredesnek. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka pedig az elnök mellett Szolnoki János nyugállományú ezredesnek, a klub elnökhelyettesének köszönte meg a közösség érdekében, illetve a magyar katona- és fegyvernemi hagyományok ápolásában végzett lelkiismeretes társadalmi munkáját. Az elismeréseket Sáfár Albert dandártábornok, az MH ÖHP parancsnokhelyettese, légierő haderőnem főnöke adta át.

1596009362

Vanyur Tibor ezredes a szervezet megalakulásának 45. évfordulója alkalmából emlékplakettet adományozott a klubnak, megköszönve a honvédelem és katonai hagyományápolás területén kifejtett aktív tevékenységüket, mellyel hatékonyan támogatták a parancsnokságot és jogelőd szervezeteit. A rendezvény végén Némedi Lajos, Veszprém város alpolgármestere és Soós Gyula őrnagy, az MH HKNYP 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka adott át ajándéktárgyakat és emléklapokat.

1596009362

A szavazatszámlálást követően a levezető elnök bejelentette, hogy az elkövetkezendő években továbbra is Samu Imre nyugállományú ezredes és Szolnoki János nyugállományú ezredes vezetésével tevékenykedik a Fegyveres Erők Veszprém Körzeti Nyugállományú Klubja.

1596009363


Fotó: a szerző felvételei