Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Balaton ezen a hétvégén várja az Úszó Erődöt!

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. július 1. 11:25

A Balaton-átúszás szervezői a mai napon újra elemezték a szombatra várható időjárást. Ennek alapján megszületett a döntés, miszerint július 2-án megtartják a rendezvényt.

Ezen a napon meleg, napos idő várható, a víz hőmérséklete kiváló, 25-26 fokos lesz. A déli óráktól fokozott szembeszélre lehet számítani, illetve a zivatarképződés veszélye is fennáll. A rendezők folyamatos kapcsolatban lesznek a meteorológiai szolgálattal, ezért az átúszás biztonságát nem fogja veszélyeztetni az időjárás.

A szervezők felhívják a figyelmet a nagy hőségre, és kérnek minden résztvevőt, hogy alaposan kenje be magát magas faktorú napvédő krémmel, mivel a vízben ugyanolyan égető hatású lehet a napfény, sőt, később érzékeli az úszó a nap erejét, mivel a bőrét folyamatosan hűti a víz. A napfénytől a szemet is óvni kell, ajánlott a fényvédő úszószemüveg vagy a napszemüveg használata. Szintén fontos, hogy a fej is védve legyen úszósapkával, kendővel vagy más fejfedővel, így elkerülhető a napszúrás.
A szervezők kérnek mindenkit, hogy az úszás előtt és alatt ne fogyasszanak alkoholt, mert annak bódító és dehidratáló hatása a hőség miatt megtöbbszöröződik. Ugyanakkor mindenki vegyen magához megfelelő mennyiségű táplálékot és ivóvizet, ásványvizet, izotóniás italt.

Az Úszó Erőd tagjait arra kérik, hogy időben érkezzenek meg Révfülöpre, és ott keressék a Magyar Honvédség szervezőit. Az Erőd 10 órakor kezdi meg az átúszást, az előzetes regisztráció és orvosi vizsgálat miatt ajánlott legalább egy órával előbb érkezni. Természetesen, aki rendelkezik előzetes
orvosi engedéllyel, az hozza magával és mutassa be az MH Egészségügyi Központ szakembereinek.

Fontos tudnivaló, hogy az M7-es autópálya szombat délelőtt rendszerint rendkívül zsúfolt, baleset esetén pedig szinte lehetetlen a gyors lejutás. A szervezők ezért javasolják a fővároson keresztül érkezőknek, hogy időben induljanak útnak.

Az 5,2 km-es táv leküzdése után Balatonbogláron az Úszó Erőd minden tagját várják egy kis pihenésre és ebédre az MH Budapest Helyőrség Dandár által üzemeltetett táborban.

További részletek és hasznos információk a Balaton-átúszás weboldalán!

1596015978

(Felvételünk a tavalyi Balaton-átúszáson készült.)