Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Bocskai-dandárnál jártak továbbképzésen a vezénylőzászlósok

Szöveg: honvedelem.hu / bocskaidandar.hu |  2014. április 30. 18:29

A napokban rendezték meg az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) alárendeltségébe tartozó katonai szervezetek vezénylőzászlósainak első negyedéves továbbképzését Debrecenben, az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál.

1595971225

A résztvevők átfogó tájékoztatást kaptak a dandár szervezeti felépítéséről, feladatrendszeréről, nemzetközi és missziós szerepvállalásáról

Az eseményen részt vett Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa, valamint a Honvéd Vezérkar főnök közvetlen alárendeltségébe tartozó katonai szervezetek vezénylőzászlósai is. A résztvevőket Papp András törzszászlós, a dandár vezénylőzászlósa fogadta.

A háromnapos továbbképzés célja az MH ÖHP vezetők elvárásainak megfogalmazása, az alárendelt vezénylőzászlósi kar gondolkodásának egységesítése, valamint az MH 5. Bocskai István Lövészdandár feladatrendszerének megismertetése volt. A továbbképzést Négyesi Tibor főtörzszászlós, az MH ÖHP vezénylőzászlósa nyitotta meg.

1595971225

A vezénylőzászlósok fegyverzeti és technikai bemutatót is megtekinthettek

Az első nap a résztvevők átfogó tájékoztatást kaptak a dandár szervezeti felépítéséről, feladatrendszeréről, nemzetközi és missziós szerepvállalásáról. Fegyverzeti és technikai bemutatót tekintettek meg, és ellátogattak a csapatmúzeumba. A következő nap Négyesi Tibor főtörzszászlós és Kriston István főtörzszászlós értékelését és feladatszabását követően előadások következtek az új alaki szabályzat változásairól. A találkozón a vezénylőzászlósok hallhattak az altiszti és tanfolyamrendszerű képzések tapasztalatairól is.

A továbbképzés zárónapján Papp András törzszászlós előadásában a dandárnál szolgáló altisztek szerepéről, valamint a katonai funkcionális edzésmódszerről beszélt, amelyet április eleje óta alkalmaznak a bocskaisok.


1595971225

Fucsku Sándor vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka

A továbbképzést Fucsku Sándor vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnoka zárta. Kiemelte, hogy továbbra is számít a vezénylőzászlósok munkájára, mindenkitől elvárja a tapasztalatok visszaforgatását a mindennapi kiképzésekbe. Fontos feladatként fogalmazta meg, hogy a vezénylőzászlósok szervesen legyenek jelen a napi életben, a kiképzési foglalkozásokon, valamint a parancsnokok döntés-előkészítésében. Az ÖHP vezénylőzászlósa részére feladatul szabta, hogy a jövőben tovább kell folytatni a vezénylőzászlósok továbbképzését a mostanihoz hasonló rendezvényeken.

1595971225
Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa a Honvéd Vezérkar főnök közvetlen alárendeltségébe tartozó katonai szervezetek vezénylőzászlósaival