Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Dunántúli Ideiglenes Alkalmi Kötelékhez látogatott a tábornok

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2016. január 4. 12:30

Horváth Gábor dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka tett látogatást a napokban a Dunántúli Ideiglenes Alkalmi Kötelék (DIAK) állományánál.

1596006635

A tábornok programja Kaposváron kezdődött, a DIAK törzs harcálláspontjának megtekintésével. Itt többségében jelenleg a tatai lövészdandár katonái teljesítenek szolgálatot. Sipos Antal ezredes, a dandár törzsfőnöke, a DIAK jelenlegi, negyedik váltásának parancsnoka ismertette a kötelék feladatait. A tájékoztató után a dandártábornok megtekintette a Nagykanizsán állomásozó manőverszázadot. Az alegység parancsnoka röviden ismertette a század feladatrendszerét és elhelyezési körülményeit, majd a tábornok a szolgálati helyükön találkozott a letenyei tranzitzónában dolgozó katonákkal.

1596006636

A tatai lövészdandár katonái július óta nagy létszámmal vesznek részt az Ideiglenes Biztonsági Határzár építésében, novembertől pedig a Közös Akarat elnevezésű feladatban is. 

A határ mentén feladatot teljesítő katonák az ünnepek alatt is végezték munkájukat. Horváth Gábor dandártábornok megköszönte a DIAK munkáját.

1596006636