Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A felkészítés utolsó hete

Szöveg: Gyeginszky Andor hadnagy |  2014. május 29. 9:15

A februárban kezdődött felkészülés zárásaként az elsajátított ismeretekről és megszerzett képességekről zárógyakorlaton kell számot adnia az MH KFOR Kontingens tizenegyedik váltásának. A kontingens felkészültségét egy bizottság fogja értékelni, a komplex feladatok megoldása alapján.

1595972760

A februárban kezdődött felkészítést a legfrissebb helyzetjelentések és tapasztalatok alapján tervezték meg. A több fázisból álló kiképzés a bemeneteli követelmények teljesítésével kezdődött. Az első fázisban a misszióba készülők alapvető katonai ismereteit, fizikai állapotát, idegennyelv-tudását mérték fel, valamint az ezekre a területekre összpontosító felkészítésekre került sor.

A felkészítés következő szakaszában a lőkiképzés, valamint a beosztásokra történő felkészülés kapta a fő hangsúlyt. A harmadik, befejező fázisban a békefenntartási alapismereteket, tömegkezelést és további harcászati eljárásokat gyakoroltak a kontingens tagjai.

1595972760

A hónapokig tartó intenzív kiképzés végén a KFOR 11. váltásának katonái zárógyakorlaton kell, hogy bizonyítsák, felkészültek a rájuk váró feladatokra. Ahogy az egész felkészítésen, úgy a zárógyakorlaton is elsődleges szempont, hogy a katonák összetett, a valóságot minél inkább megközelítő szituációkkal találkozzanak azért, hogy éles helyzetben is hatékonyan tudják feladatukat ellátni.

1595972761


Fotók: Lőczi Ernő tizedes és Petrovics Renáta