Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Forrest-futás nem mindennapi élmény

Szöveg: Takács-Tóth Andrea |  2016. április 5. 14:18

Eddig soha nem látott számban gyűltek össze a VI. Forrest-futás résztvevői a Gyulai István Atlétikai Stadion futópályáján a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet szervezésében. A hagyományoknak megfelelően az MH 5. Bocskai István Lövészdandár ebben az évben is csatlakozott az autizmus világnapja alkalmából rendezett futónaphoz.

http://bocskaidandar.hu/new/index.php/hirek/dandar-hirek/701-a-forrest-futas-nem-mindennapi-elmeny
A gyermekekkel együtt futottak a katonák – Varga István alezredes, a dandár kiképzési főnökének vezetésével, de futócipőt húztak a rendőrök, az egészségügyi dolgozók és a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola dolgozói és sportolói – köztük Kazi Tamás olimpikon, a DSC-SI középtáv futója is, aki az autista fiatalokkal teljesítette a 400 méteres távot.

1596011425

A szervezők szerint az autista gyermekeknek óriási élmény, hogy részt vehetnek ezen a rendezvényen, hatalmas izgalom előzi meg az eseményt és egy különleges érzés számukra, hogy katonákkal, rendőrökkel futhatnak együtt.

Az esemény résztvevőit a Debrecen Helyőrségi Zenekar katonaindulókkal lepte meg, valamint a fiatalok katonai fegyverzeti- és rendőrségi kutyás bemutatót tekintettek meg.

1596011425

Fotó: Szalka Miklós őrvezető

Címkéksport