Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A fővárosban találtak világháborús robbanószerkezeteket

Szöveg: Szűcs László |  2015. január 28. 7:28

A negyedik héten, azaz január 19−25. között 37 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 12 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Bátyi Edina főtörzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 85 bejelentést kaptak.

Január 20-án Budapesten, a 14. kerületi Vágány utcában, földmunkák közben, egy kerítés tövéből került egy 203 milliméteres szovjet betonromboló gránát. A második világháborúból visszamaradt robbanószerkezetet a Volter József főtörzsőrmester vezette járőr a helyszínről elszállította és a közelben kijelölt robbantási területen megsemmisítette.

Január 21-én szintén a fővárosban akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek: a 11. kerületben, a Sárbogárdi úton, földmunkák közben egy 82 milliméteres, szovjet gyártmányú aknavetőgránátot találtak. A világháborús robbanótestet a Kocsis Tibor főtörzsőrmester vezette járőr szállította el a központi gyűjtőbe.

Címkéktűzszerész