Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A GAVIK név megint egy évvel öregebb lett

Szöveg: Kenyeres Edina mérnök őrnagy |  2013. szeptember 12. 10:17

Saját és jogelődjei fennállásának 44. évfordulóját ünnepelte néhány napja az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ (MH GAVIK) „Egy évvel megint öregebbek lettünk, de mondhatnánk inkább azt, egy évvel megint tapasztaltabbak” − hangzott el Csuka József mérnök alezredes, megbízott parancsnok beszédében.

1595959829

Az elmúlt egy év bővelkedett kihívásokban a szervezet számára. Mégis ezen a napon igyekeztünk a szépre emlékezni, ugyanakkor egyperces néma csenddel adóztunk az elhunyt kollégáink emlékének.

Az ünnepi állománygyűlést dr. Böröndi Gábor dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a szervezet nem nagyságában, hanem szakmai minőségben jár az élen, s hogy tevékenysége Magyarország biztonságát tekintve is jelentős a vegyi és nukleáris fegyverek elleni harcban. Hozzátette: örömmel látja, hogy az MH GAVIK a hagyományokat tartja, és az aktív állományúak mellett a nyugállományúak is megtisztelték jelenlétükkel az ünnepet!

Csuka alezredes beszédében kiemelte, hogy a szervezet a hazain túl több nemzetközi elismerést is kivívott már.

Az ünnepség elismerések átadásával ért véget. 

1595959830

Fotó: a szerző felvételei