Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A hadsereg számára létkérdés a megbízhatóság

Szöveg: Szendyné Horváth Julianna őrnagy |  2017. július 3. 22:21

„A hadsereg számára létkérdés a megbízhatóság” − ez lehetne a mottója annak a rendezvénynek, melyet az MH Logisztikai Központ Műszaki Átvevő és Vizsgáló Osztálya rendezett meg a napokban a báró Hazai Samu laktanyában. A minőségbiztosítási szakmai napon több mint 150 polgári és katonai szakértő vett részt.

1596035454

A rendezvény aktualitását a 2016-os változások adták: a NATO AQAP 2110 normatív dokumentum és a benne hivatkozott NATO-szabályzók, valamint a szervezeti változás, mely okán a minőségbiztosítás feladatrendszere az MH Logisztikai Központhoz került. A rendezvényre meghívást kaptak az állami minőségbiztosítási szervezet, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség képviselői is. Részvételre hívták a Katonai Minőségirányítási Rendszert üzemeltető és azt bevezető vállalkozásokat, valamint hadiipari beszállítókat is.

A szakmai napot az MH Logisztikai Központ parancsnoka, Baráth István dandártábornok nyitotta meg, majd átadta a szót a szakmai előadóknak. Az előadásokban az új szabályzókat, követelményrendszereket ismertették az előadók.

1596035454


Fotó: Saár Péter