Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A határon szolgáló győri katonákat látogatták meg elöljáróik

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2017. december 26. 15:15

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred vezetői látogatták meg még karácsony előtt, illetve az ünnepek alatt a Közös Akarat feladatba bevont, jelenleg is a szolgálatukat töltő győri katonákat a határon.

1596042927

Matyi Tibor alezredes, az alakulat megbízott parancsnoka, Inoka Zoltán törzszászlós, ezred vezénylőzászlós kíséretében találkozott az alakulat azon katonáival, akik az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi kötelék bácsalmási és madarasi határvédelmi bázisain szolgálnak.

Matyi alezredes az állománygyűlésen hangsúlyozta: az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka éves értékelésében az alakulatra vonatkozóan kiemelte: a migrációs válsághelyzetből adódó feladatok ellátása mellett a rakétaezred állománya kiemelkedő szakmai munkát folytatott 2017-ben. Az ezred megbízott parancsnoka kiemelte: a feladatok 2018-ban sem csökkennek, az alakulatra számos nemzetközi és hazai gyakorlat, missziós felkészülés vár, melyek mellett továbbra is el kell látni a határvédelmi szolgálatokat is.

1596042927

Matyi Tibor alezredes azt kérte a katonáitól, hogy az ideihez hasonló hozzáállással, kitartással, megfelelő szakmaisággal, az elvárásoknak megfelelve, közösen, egymás munkáját segítve tekintsenek az előttük álló feladatok elé.

Az állománygyűlés végén a megbízott parancsnok jelképes ajándékot adott át a győri katonáknak.

1596042928

Megköszönte a határon szolgáló katonák munkáját Tóth Norbert alezredes is, december 24-én. A megbízott ezredparancsnok-helyettes, az MH Dunántúli Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnokaként látogatta meg a Kaposváron, Barcson, Nagykanizsán és Bóly-Sziebertpusztán szolgálatot teljesítőket, köztük a győri katonákat is.

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái az első pillanattól kezdve jelen vannak a migrációs válsághelyzet kezeléséből adódó feladatok ellátásában, kezdve az ideiglenes biztonsági határzár építésétől a határvédelmi szolgálatig.

1596042928

Fotó: a szerző felvételei