Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A HHK-ra került az egyik amerikai lobogó

Szöveg: honvedelem.hu / uni-nke.hu |  2018. április 30. 14:23

Ünnepélyes keretek között állította ki a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus Díszterménél az egyik amerikai nemzeti lobogót, amelyet a márciusban az NKE-re látogató kongresszusi delegáció adott ajándékba az intézmény rektorának, prof. dr. Patyi Andrásnak.

https://hhk.uni-nke.hu/hirek/2018/04/20/a-hhk-ra-kerult-az-egyik-amerikai-lobogo
1599186340
A Dennis A. Ross vezette magas rangú kongresszusi képviselőkből álló küldöttség három zászlót adományozott az intézménynek egy-egy tanúsítvánnyal, hogy a lobogók március 5-én a Capitoliumon lengtek. Patyi András az egyik zászlót a Rektori Tanács tagjainak körében adta át dr. Pohl Árpád ezredesnek, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánjának köszönetképpen, a karnak a magyar-amerikai felsőoktatási kapcsolatok, és ezen belül az egyetem és az USA-beli intézmények közötti kapcsolatok fejlesztésében végzett munkájáért.

Az ünnepélyes ceremónia során a Nándor Díszőrség tagjai, valamint a Ludovika díszegyenruhát viselő honvédtisztjelöltek az amerikai lobogó előtti méltó tiszteletadást és a lobogó szabályzatának megfelelő zászlóhajtogatást követően helyezték el az erre a célra kialakított vitrinben a nemzeti jelképet.

1599186340
Dr. Pohl Árpád ezredes a megjelent kari vezetői állomány körében elmondta, hogy a HHK részére nagy megtiszteltetést jelent, hogy megőrzésre átvehette a lobogót. Elhelyezését tekintve olyan környezetbe került, ahol a kar múltjához, történelméhez kapcsolódó emlékek is megtalálhatók, és ahol a kiemelt fontosságú kari rendezvények zajlanak. Kiemelte, hogy a lobogó jelképezi mind a NATO-ban végzett magyar-amerikai együttműködést, mind pedig az egyetem és ezen belül a kar sikeres együttműködését az USA-beli felsőoktatási intézményekkel, amelynek eredményeként több hallgató vehetett részt csereprogramokban, illetve jelenleg is több oktató-kutató kolléga taníthat az Amerikai Egyesült Államokban.

A lobogót, valamint az adományozásról szóló oklevelet a Díszterem előterében található vitrinben minden egyetemi polgár és vendég megtekintheti.

1599186341
Fotó: Szilágyi Dénes