Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A honvédelmi tárca is képviselteti magát a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetségében

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. május 1. 17:05

A Magyar Tűzoltó Szövetség Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége (LTSZ) április 27-28-án tartotta közgyűléssel egybekötött szakmai napját a MOL ZRt. komáromi telephelyén.

A Honvédelmi Minisztérium régóta szoros kapcsolatot ápol az LTSZ-el, ennek egyik legfontosabb állomása volt, hogy 2015-ben a Magyar Honvédség létesítményi tűzoltóságai is csatlakoztak a szövetséghez. Az együttműködés elmélyítése, továbbá a Magyar Honvédségben működő létesítményi tűzoltóságokkal történő közvetlen kapcsolattartás érdekében az LTSZ részéről többen is javasolták, hogy a szövetség egyik megüresedett alelnöki tisztségére a Honvédelmi Minisztérium szakemberét válasszák meg.

1596012688

A tisztújítást a komáromi közgyűlésen tartották, itt az LTSZ alelnökének választották meg Herceg Zsolt alezredest, a Honvédelmi Minisztérium Hatósági Hivatal Szakirányítási Igazgatóság kiemelt főtisztjét.

A szakmai napot és a közgyűlést levélben köszöntötte dr. Dankó István, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára. Levelében kitért arra, hogy az LTSZ szakmai felügyeletét ellátó Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Honvédelmi Minisztérium között hosszú ideje fennálló jó kapcsolatot tovább erősítette a honvédség részvétele a szövetség munkájában.

A szakmai napon ünnepélyes keretek között adtak át egy tűzoltó gépjárművet, amellyel a MOL ZRt. tovább fejleszti komáromi telepének létesítményi tűzoltóságát.

1596012688