Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A honvédség a műszaki érdeklődésű fiatalokat is megszólítja

Szöveg: Varju Kitti | Fotó: Dévényi Veronika |  2020. január 21. 7:18

Pályaorientációs nyílt napot szervezett a Pannon Egyetem a műszaki érdeklődésű fiatalok számára zalaegerszegi egyetemi kampuszán. Az eseményen az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái is részt vettek: elsősorban a repülőműszaki szakirányról tájékoztatták az érdeklődőket, de a katonai pályafutás további lehetőségeiről és sokféle előnyéről is beszéltek a jelenlévőknek.

1596075329

A Mérnöki Kar Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézetének nyílt napján a különböző műszaki cégek mellett az MH Pápa Bázisrepülőtér is képviseltette magát. A rendezvény célcsoportját elsősorban a műszaki és mérnöki szakirányok iránt érdeklődő, középiskolás fiatalok jelentették, így a pápai katonai szervezet is ezekre a területekre fókuszálva szólította meg a résztvevőket.

A repülőműszaki szakirány képviseletében Mészáros Zoltán főhadnagy, a Repülésbiztosító Század századparancsnoka, valamint ugyanezen alegységtől Zvada Tamás zászlós, a Sárkányhajtómű Csoport ellenőr zászlósa válaszolt az érdeklődők kérdéseire. Számos középiskolás kereste fel a bázisrepülőtér standját, ahol nemcsak a műszaki végzettséget igénylő munkakörökről, hanem a katonai pályafutásról is átfogó képet kaphattak.

1596075329

„Sokan jöttek oda hozzánk ezen a nyílt napon, nagyon nyitottak voltak a fiatalok a honvédség felé. Ez alkalommal elsődlegesen a repülőműszaki hivatás iránt érdeklődőket igyekeztük megszólítani, akiktől igen jók voltak a visszacsatolások. Akadt olyan diák is, aki a tőlünk kapott információk alapján már helyben felkereste az Irány a sereg! honlapot, rengeteg kérdést tett fel nekünk is. Úgy tűnt, a személyes beszélgetés és a katonai pálya közelebből való megismerése után el is szánta magát a jelentkezésre a fiatalember" – osztotta meg helyszíni benyomásait Szekér Péter zászlós, az MH PBRT Logisztikai Zászlóaljának megbízott vezénylő zászlósa.

A pápai katonák nem csak a bázist képviselve vettek részt az eseményen. Mindannyian nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a repülőműszaki szakirány ismertetése mellett a katonai pályafutásban rejlő, hosszú távú lehetőségekről és annak számos előnyéről is tájékoztassák a fiatalokat. Sokan éppen érettségi előtt állva ismerkedtek a továbbtanulási alternatívákkal, és érdeklődve hallgatták, mi mindent tud nyújtani a Magyar Honvédség. A diákok számos új információt megtudhattak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és az Altiszti Akadémián folyó képzésekről, a juttatásokról, a kötelezettségekről, valamint a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programról.

1596075330