Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A honvédség gerince és tartópillére

Szöveg: Takács Vivien |  2014. november 16. 8:44

Pontosan kilencven évvel ezelőtt, 1924. november 15-én indult meg az egységes intézeti képzés a Magyar Királyi Veszprémi-jutasi Honvéd Altisztképző Intézetben. A III. Honvéd-Altiszti Gálaesten felidézték az elődök emlékét, és hitet tettek örökségük mellett.

1595982644

Pontosan kilencven évvel ezelőtt kezdődött Magyarországon a Magyar Királyi Veszprémi-jutasi Honvéd Altisztképzőben az altisztképzés – kezdte köszöntőbeszédét dr. Orosz Zoltán altábornagy a III. Honvéd Altiszti Gálaesten, a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központ színháztermében szombat este.
A a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese hozzátette: a jutasi altisztek helytálltak, mert elkötelezettek voltak hazájukért, kimagasló szakmai tudással rendelkeztek, és megállták helyüket a társadalmi életben, a társadalmi létben is. Példát mutattak a társadalom és a honvédség tagjai részére is.

1595982644

Az altábornagy beszédében elmondta a Magyar Honvédség altiszti kara – és egyben az egykori jutasi altisztek – jelmondatát is: „Az erős akarat minden akadályt legyőz, erős akarat csak erős hitből fakad". Az altábornagy hozzáfűzte: ennek a követelménynek csak úgy tud megfelelni az altiszti kar, ha folyamatosan képezi magát, és folyamatosan fejleszti tudását. Jó példa erre, hogy az elmúlt napokban fejeződött be a második Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam nemzetközi hete Szentendrén. Az altábornagy kiemelte: az altiszti kar a honvédség egész szervezetének gerince és tartópillére.

1595982644

A gálaest a Honvéd Együttes táncosainak palotásával kezdődött, majd a Honvéd Férfikar fergeteges előadása következett. Az estet a közösen elénekelt Altiszti induló zárta.

1595982644

Fotó: Tóth László