Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A honvédségnél dolgozik a legjobb magyar veterán félmaratonfutó

Szöveg: Bagi János |  2014. április 6. 16:55

Az elmúlt hétvégén a budapesti Városligetben rendezték meg a 6. Fedett pályás Veterán Atlétikai Világbajnokság félmaratoni versenyszámát. Az M55-ös korcsoportban a legjobb magyar az MH Anyagellátó Raktárbázis munkatársa, Bagi János lett.

1595969774

Bagi János, az MH Anyagellátó Raktárbázis káli bázisparancsnokságának munkatársa az M55-ös korcsoportban indult

A félmaratoni futóversenyen 497-en álltak rajthoz, köztük Bagi János, az MH Anyagellátó Raktárbázis káli bázisparancsnokságának munkatársa, az M55-ös korcsoportban. A magyar versenyző a 13. helyen ért a célba 1:23:43-as idővel, elsőként a hét magyar induló közül.

1595969774

Bagi János a 13. helyen ért célba

„A felkészülésben segítséget kaptam a raktárbázis parancsnokától, Nagy Attila ezredestől, illetve a káli bázisparancsnokság parancsnokától, Pintér Attila őrnagytól, amelyet ezúton is szeretnék megköszönni. Még nagyobb köszönet és elismerés illeti a Budapest Honvéd SE kitűnő edzőjét, Gál Gézát. Az ő szakmai irányításával készültem, és sikerült 2 percet javítani az egyéni csúcsomon. A legnagyobb köszönet a nejemet illeti, aki már több mint egy évtizede támogat és segíti a felkészülésemet mindenben. Mindenki számára javaslom − aki erőben és egészségben akarja megérni az idősebb éveit −, hogy sportoljon. Leginkább fusson minél többet, mivel ahhoz csak két dolog kell, két láb és nagyon sok akarat. Soha nem késő elkezdeni" − mondta a verseny után a legjobb magyar veterán félmaratonfutó.