Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Honvédszakszervezet megújul!

Szöveg: Czövek János (Hosz elnök) |  2013. június 4. 9:25

A Honvédszakszervezet fennállásának 22 éve alatt folyamatosan néz szembe jelentős kihívásokkal.  Nietzsche szavai óta tudjuk: „ami nem öl meg, az megerősít”. Ma azért tudunk létezni, mert szervezetünk valódi működése és benne tagjaink személyes kiállása is hozzájárult ahhoz, hogy mára a hazai fegyveres ágazat legnagyobb létszámú és egyik legjobban működő érdekvédelmi szervezeteként ismerhessenek bennünket.

Ezzel, megítélésem szerint, a Honvédszakszervezet jelentős mértékben hozzá tud járulni, nem csak a védelmi ágazat egészének, hanem a katonák és nemzetközi kapcsolataink révén a magyar katonák jó hírének ápolásához.

A korábbiakhoz nem mérhető, a teljes tagságunk személyes közreműködésedet is igénylő feladat előtt állunk most, nyár elején. A törvényi változás következtében a munkáltatói érdekvédelmi tagdíjutalási rendszerről át kell térnünk a Honvédszakszervezet által működtetett, saját tagdíjfizetési rendszerre. Ez az egyik oldalról jelentős adminisztratív feladat, de a másik oldalról hatalmas lépés a még hatékonyabb érdekvédelmi tevékenység gyakorlásának irányába.

Az új tagdíjfizetési rendszerre történő sikeres áttérés érdekében tagjainkhoz a létező összes kommunikációs csatornán keresztül eljuttattuk azokat a nyomtatványokat (www.hsz.hu), melyeket kitöltése és leadása szükséges az alapszervezeti (csoport-) vezetőnek, a lehető legrövidebb határidőn belül, de legkésőbb 2013. június 28-ig.

Bízom abban, hogy tagjaink aktív közreműködésével a saját tagdíjfizetési rendszerre történő áttérés feladatát is sikeresen meg fogjuk tudni oldani. Ennek eredményeként pedig közösen tovább éltetjük azt a közel tízezer fős katonai érdekképviseleti szervezetet, melynek csoportjai, alapszervezetei részesei az egyes katonai alakulatok mindennapjainak, ünnepeinek és szabadidős tevékenységeinek.

A Honvédszakszervezet megújulásával és további működésével nemcsak tagjaink, hanem valamennyi katona érdekeinek védelmében folytathatja küldetését. A Hosz biztosíthatja azokat a jó színvonalú és kedvezményes szolgáltatásokat, amelyek tagjainkat és valamennyi katonatársunkat is segítik a hétköznapi gondjaik megoldása során.

1595955091


Fotó: hsz.hu