Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A jobb együttműködés érdekében tanácskoztak

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: matasz.com |  2019. november 15. 17:04

Az Önkéntes Tartalékos Rendszerről, valamint a Honvéd Kadét Programról folytattak megbeszélést a napokban az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP), valamint a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) képviselői Budapesten.

1596071701

A tanácskozást Szűcs Imre ezredes, az MH KIKNYP parancsnoka nyitotta meg, majd Széles Ernő nyugállományú dandártábornok, a Matasz elnöke – aki egyben a Honvédelmi Sportszövetség alelnöke is – arról beszélt, hogy a tartalékos szövetség a 2001-es alapítás óta nagyon sokat fejlődött mind országos, mind pedig megyei szinten.

Mint mondta: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program fontos része az Önkéntes Tartalékos Rendszer és azon belül is az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer fejlesztése. Elhangzott: a Matasz mindkét alapfeladata hangsúlyossá vált. Egyrészt a toborzás, azaz a tartalékosok megtalálása, másrészt pedig a már meglévő kapcsolatok erősítése a köznevelési tanintézmények vezetésével és a tanulóifjúsággal.

1596071701

A tábornok elmondta: megkezdték a Matasz szervezését azokban a nagyobb városokban, járási székhelyeken, és budapesti kerületekben is, ahol erre igény van, és a feltételek is rendelkezésre állnak.

Szűcs Imre ezredes tájékoztatójában részletesen bemutatta az MH KIKNYP feladatrendszerét, elemezte a toborzó munkát és az elért eredményeket. Hangsúlyozta: érdekük, hogy a toborzó munka során együttműködjenek a Matasz-al.

1596071702