Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A jövő kapujában

Szöveg: Trautmann Balázs | Fotó: Tóth László |  2020. július 31. 18:50

A Magyar Honvédség középszintű vezetési feladatokat ellátó szervezeteinek átalakításával összefüggően augusztus elsejével az MH Logisztikai Központ szakemberei az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokságon folytatják munkájukat.

Az átalakulás alkalmából az MH Logisztikai Központnak otthont adó budapesti báró Hazai Samu laktanyában, július 31-én megrendezett állománygyűlésen részt vett Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka, valamint Schmidt Zoltán vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága logisztikai haderőnemi szemlélője is.

Korom vezérezredes megköszönte a 2013-ban megalakult logisztikai központ hét éves, professzionális munkáját. Mint elmondta, a jelenleg zajló változások során a központ a továbbiakban a Magyar Honvédség újonnan megalakuló szervezete, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság részeként fog működni. Ezzel egyidőben az MH Anyagellátó Raktárbázis, az MH Katonai Közlekedési Központ, valamint az MH Légijármű Javító Üzem az új szervezet parancsnokának szolgálati alárendeltségébe kerül.

1596214516

A Magyar Honvédség parancsnoka hangsúlyozta: logisztikai feladatok azóta léteznek, amióta az emberiség hadseregeket kezdett szervezni. A katonákat évezredekkel ezelőtt és ma is el kell látni élelemmel, fegyverrel, valamint szállást is biztosítani kell számukra. Logisztika mindig volt és mindig lesz. A logisztikusok munkája mindig kulcsfontosságú szerepet kap a Magyar Honvédség működésében, annak fenntartásában, mind a határainkon belül, mind a külföldi műveleti területeken, a missziós feladatok végrehajtása során.

A jelenlévőkhöz szólva Korom vezérezredes kiemelte: az elmúlt évek eredményes munkájával a gyakorlatban is bizonyították rátermettségüket. Az MH Logisztikai Központ és alárendelt alakulatai eredményesen járultak hozzá a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eddigi eredményeihez, többek között a hadfelszerelések és a technikai eszközök megújításában is hatékonyan részt vettek.

1596214514

Csinga Mihály ezredes, az MH Logisztikai Központ megbízott parancsnoka leszögezte: a szervezet az elmúlt hét év során a logisztikai szakterület feladatrendszerének fontosságához méltó szintre került, és valós képességekkel rendelkező katonai logisztikai szervezetté nőtte ki magát. A honvédség folyamatos modernizálása, feladatrendszerének változása, a szövetségi rendszerből adódó újabb és újabb kihívások a rendszer egészének folyamatos átgondolását, formálását követelték meg. Emlékeztetett: az évek során az MH Logisztikai Központot ért változások azt eredményezték, hogy a központ végső struktúrájában, alárendelt katonai szervezeteivel együtt összesen 13 helyőrség 17 objektumában volt jelen az országban.

Az ezredes elmondta: optimista, mivel augusztus elsejétől az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság megalakulásával új időszámítás kezdődik. „A jövő kapujában állunk egy új szervezeti rendre való áttérés előtt, amely hamarosan új fejezetet nyit mindannyiunk életében" – tette hozzá a parancsnok. „Akik ma itt jelen vagyunk, valamilyen formában mind kötődünk a katonai logisztikához. Meggyőződésem, hogy felkészültségük, hivatástudatuk és szakmaszeretetük jó alapot biztosít a jövő feladatainak sikeres végrehajtásához" – köszönte meg beosztottai eddigi munkáját Csinga Mihály ezredes. 

GALÉRIA