Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A jövő vezénylőzászlósai

Szöveg: Hérincs Lajos zászlós |  2018. október 16. 13:50

Zsúfolásig megtelt az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) Alkotás utcai toborzóirodája, miután ott kezdték napjukat az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam (ÖVAT) résztvevői, akik még aznap az alakulat Dózsa György úti épületébe is ellátogattak egy információs nap keretein belül október 12-én.

1599194672
Az ÖVAT képzés célja olyan vezető altisztek képzése, akik magas szintű katonai műveltséggel és megalapozott vezetői tudással rendelkeznek majd a jövőben. Ennek elengedhetetlen sarokköve az utánpótlás, az ő betoborzásuknak a megismerése, így ennek kihagyhatatlan pontja volt az MH KIKNYP toborzó szakembereivel való találkozás.

Az Alkotás utcai irodában, miután Bálint Mihály őrnagy, az MH KIKNYP budapesti központjának toborzó részlegvezetője, valamint Hérincs Lajos zászlós, toborzó altiszt bemutatták az irodát, kötetlen beszélgetés keretében kérdezhettek a toborzás folyamatáról a résztvevők. Ezt követően a Dózsa György úti parancsnoki épületben folytatódott a nap, ahol még jobban megismerhették az altisztek az MH KIKNYP munkáját és felépítését. Előadásokat hallhattak a toborzás kihívásai, módszerei, az önkéntes műveleti tartalékos rendszer témakörökben, valamint az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság szakemberének, Csehi Attila törzszászlósnak jóvoltából a megtartásról mint a toborzást segítő kiemelt területről is többet megtudhattak a résztvevők.

1599194672
A nap végén jutott idő a hallottak átbeszélésére és a felmerült kérdések megválaszolására is, hiszen kiemelten fontos az együttgondolkodás és az együttműködés a különböző alakulatok között. Lényeges, hogy a jövő vezénylőzászlósai ismerjék és értsék a toborzás folyamatát és annak fontosságát, hiszen az ő egyik kiemelt feladatuk lesz a frissen bevonult állomány mentorálása, esetleges kiképzése.

Az információs napnak köszönhetően nemcsak az ÖVAT résztvevői, de a toborzók is sok új gondolattal, ötlettel gyarapodtak, amelyek hozzájárulnak majd a minél hatékonyabb toborzáshoz.

1599194673
Fotó: Heszler Ramóna Petra