Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A „Jövőd a tét”

Szöveg: Galambos Sándor |  2013. október 16. 11:44

Idén már a debreceni honvéd szakközépiskolába történő jelentkezés feltételeit is megismerhették a nyolcadikosok Kecskeméten, a „Jövőd a tét” Pályaválasztási Kiállítás katonai standjánál. Az ifjú látogatók közt akkora volt az érdeklődés a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium iránt, hogy a két nap alatt kiosztásra tervezett szórólapok másfél óra alatt elfogytak.

1595961384

Egyre több fiatal érdeklődik a katonai pálya iránt Bács-Kiskun megyében – ezt az október 11-én és 12-én tartott, a nyolcadikosok továbbtanulását segítő kecskeméti pályaválasztási kiállításon tapasztaltak is alátámasztották. Sorban álltak a gyerekek és a szüleik az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonaigazgatási és Érdekvédelmi Iroda standjánál.

Durgó Tamás százados, az iroda vezetője és Kollár Ernő főtörzsőrmester, katonaigazgatási altiszt a honvedelem.hu kérdésére válaszolva hangsúlyozták: a nyolcadikosok elsősorban a honvéd szakközépiskolába történő jelentkezés feltételeire, a felvételi követelményekre és az ott folyó képzésre voltak kíváncsiak.

1595961384

A gyerekek közül sokan elmondták, hogy azért akarnak Debrecenben tanulni, mert a suli elvégzése után katonák szeretnének lenni.

Bár ezt a kiállítás elsősorban az általános iskolák végzős diákjainak szólt, de a szervezők az idősebbekre is gondoltak: olyan cégeket is meghívtak, amelyek felnőttek részére kínáltak munkalehetőséget.

A toborzóiroda asztalánál is sok fiatalember állt meg egy kis beszélgetésre. Legtöbbjüket az önkéntes műveleti tartalékosi, valamint a szerződéses katonai szolgálat feltételei érdekelték, néhányan viszont az MH Altiszti Akadémiára és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre jelentkezőkkel szembeni elvárásokról kértek tájékoztatást.

1595961384

Fotó: a szerző felvételei