Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A kibernetikai tér védelméről tanácskoztak

Szöveg: Szendyné Horváth Julianna őrnagy |  2017. április 10. 10:45

Cyber Security: Science and Engineering címmel tartott kétnapos ülést a NATO Kutatás és Technológia Szervezet Információs Rendszerek Technológiája Panel a napokban Budapesten, a báró Hazai Samu laktanyában.

A tanácskozás szervezője az MH Logisztikai Központ Kutatás-Fejlesztési, Tudományos és Szabványosítási Osztálya volt. A rendezvény célja pedig az volt, hogy a szakterületen tevékenykedő hazai szakemberek számára lehetőség nyíljon a kibernetikai tér védelméhez kapcsolódó szakmai tudásanyag bővítésére és a látótér szélesítésére. A neves külföldi és magyar szakemberek előadásai nemcsak az információmegosztásában segítettek, hanem teret adtak a határokon átnyúló szakmai kapcsolatok építésének is.

1596030324

A rendezvény előadói között jelen volt Nikolai Stoianov, a Bolgár Védelmi Intézet professzora (az előadássorozat levezető elnöke); dr. Margaret Varga, az Oxfordi Egyetem oktatója; Salvador Llopis, az European Defence Agency (Európai Védelmi Ügynökség) képviselője; dr. Wim Mees, a Belga Királyi Katonai Akadémia professzora, valamint Rajnai Zoltán, az Óbudai Egyetem professzora.

A rendezvény megszervezése része volt a 2016−2017. évi haditechnikai műszaki kutatás-fejlesztési feladatoknak.

1596030324

Fotó: Saár Péter