Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A kihívás napja

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2017. június 4. 9:51

A Kihívás Napja kezdeményezés 1982-ben indult Kanadából, és 1991 óta Magyarországon is rendszeresen megrendezik, ahol eddig már több mint 1600 település vett részt a vetélkedésben. Célja, hogy kedvet teremtsen a testmozgáshoz, az egészséges életmódhoz.

1596033680

Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Alba Regia laktanyájában a katonák közös ezredfutással kezdték a napot, élen az ezredlobogóval, majd a nap során lehetőség nyílt a további közös sportolásra is. A Nagysándor József laktanyában a délelőtti órákban folyt az éves fizikai állapotfelmérés, ahol emellett a tornakertet is igénybe vehette az állomány.

Aki már teljesítette a felmérést, azt számos sportolási lehetőség várta a sportcentrumban: kispályás labdarúgás, asztalitenisz, ergométeres evezés, illetve szobakerékpár, amelyen a Székesfehérvár-Szarajevó távolság letekerése volt a cél. Ezen kívül az állomány igénybe vette a sportcentrum adta további lehetőségeket is. Néhányan úsztak, de teltház volt a konditeremben és a teniszpályán is. A katonai szervezet állományából több mint háromszázan sportoltak legalább negyed órát.

1596033680

Fotó: a szerző felvételei