Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A korszerűsítés érdekében minden szakmai támogatásra szükség van

Szöveg: Takács Vivien |  2015. június 9. 9:07

Együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, valamint a Honvédelmi Minisztérium Hatósági Hivatala Budapesten, a kamara épületében június 8-án, hétfőn.

Az aláírást megelőzően Kassai Ferenc, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnöke köszöntőjében elmondta: a kamara munkatársai nagyon sok helyen találkoznak a hatósági hivatal szakembereivel. Példaként említette – egyebek mellett – a térinformatikai rendszerek, valamint a hírközlési és informatikai rendszerek területét.

1595995258

Dr. Gulyás András ezredes, a HM Hatósági Hivatal főigazgatója nagy örömmel írta alá az együttműködési szerződést. Mint kiemelte, a „civil szférába" való kitekintésből csak profitálni lehet. „Az elkövetkezendő időszak jelentős feladata az MH Pápa Bázisrepülőtér fejlesztése az objektumban települő Nehéz Légiszállító Ezred C-17-es nehéz légi szállítási kapacitásának teljes kiépítése érdekében" – említette példaként az ezredes az első közös „akciót".

A főigazgató a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: ez a sajátos építményfajta, a honvédelmi és katonai célú építmény, amelyek tervezésében, megvalósításában és fenntartásában közreműködő szakemberek különleges szabályok szerint végzik feladataikat, eléggé zárt. „Ez az együttműködés lehetőséget ad, hogy a mérnöki kamaránál dolgozó több tízezer mérnök szakmai tudását érvényesítsék a honvédelmi és katonai célú építményeknél is" – emelte ki Gulyás András, hozzátéve: mindkét félnek az a célja, hogy az építmények korszerűek, hatékonyak és jól működőek legyenek és ennek érdekében minden szakmai támogatást el kell fogadni.

1595995258

Fotó: Dévényi Veronika