Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A közös munka csak most kezdődik!

Szöveg: Heszler Ramóna Petra |  2017. május 30. 11:12

Együttműködési megállapodást írt alá a napokban a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum (RepTár) és az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP).

1596033331

Nem mindennapi helyszínen, különböző korok repüléstechnikai eszközei, légi járművei között írta alá Kovács Ákos ügyvezető igazgató és Szűcs Imre ezredes, parancsnok a két szervezet jövőbeni közös munkáját megalapozó dokumentumot.

Kovács Ákos elmondta: ez a megállapodás egy eddig is jól működő kapcsolat, közös munka folytatását jelenti, amely mindkét fél számára előnyös feltételeket tartalmaz. A múzeum, amely egy egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely Közép-Európában, eddig is szorosan kötődött a Magyar Honvédséghez, hiszen a magyar katonai repüléstörténet egy jelentős szelete megtalálható a RepTárban, így ez a megállapodás „szükségszerűnek is mondható".

1596033331

Szűcs Imre ezredes kiemelte: a hosszú távú együttműködés során mindkét fél célja, hogy a honvédelem ügye iránt elkötelezetteket a Magyar Honvédségnél vállalható szolgálati formákkal megismertesse, így aki a jövőben a múzeumba látogat, nem csupán a 4 500 négyzetméteres fedett kiállítóterével és mintegy hatvanezer négyzetméteres alapterületével már önmagában figyelemfelhívó és interaktív helyszínen járhat, de az MH KIKNYP kollégáival is találkozhat, és tájékozódhat a szerződéses és önkéntes tartalékos katonai szolgálatformákról.

1596033332

Fotó: Ifju Tímea főhadnagy