Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A központi zenekar meghódítja Angliát

Szöveg: Honéczy Júlia |  2015. november 27. 17:48

Idén 27. alkalommal rendezik meg a The Birmingham International Tattoo elnevezésű katona-zenekari fesztivált, amelyen először vesz részt az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekar.

1596004596

Pénteken indult útnak a Központi Zenekar, hogy részt vegyen a a hétvégén megrendezendő The Birmingham International Tattoo elnevezésű katona-zenekari fesztiválon. A november 28-29-i nagyszabású rendezvény Európa-szerte igen népszerű. Az esemény nevében a Tattoo kifejezés a katonai rendezvényekre és a katona-zenekari fellépésekre utal. Itthon is rengeteg embert vonzzanak a katonazenei fesztiválok, külföldön ez még inkább igaz. 

1596004596

A The Birmingham International Tattoo Nagy-Britannia legnagyobb fedett nemzetközi katona-zenekari fesztiválja és az egyik legizgalmasabb esemény a hónapban, mely több mint ezer előadót vonultat fel minden évben a birminghami Barclaycard Arénában.
Az előadók között szerepel – többek között – az angol Királyi Légierő Zenekar, a francia katonazenekar, a Svéd Királyi Tűzoltózenekar, az olasz Fanfara Bersaglieri di Lonate Pozzolo zenekar.

Az elismert magyar katonazenekar idén augusztusban már részt vett az Ystad-i International Military Tattoo katona-zenekari fesztiválon és nagy sikert aratott. (Fényképeink ezen a rendezvényen készültek.)

A birminghami rendezvényre a Központi Zenekar tradicionális magyar zenés szakalaki bemutatóval készült.

1596004596

Az esemény célja, hogy a részt vevő zenekarok és előadók sokszínű műsorokkal, látványos elemekkel, és különleges számokkal lépjenek fel. A kétszer háromórás családi rendezvény keretében nemcsak a szokásos programokkal készülnek, hiszen az idén 75. évfordulóját ünneplő angol Királyi Légierő Zenekar fellépése, illetve a második világháború befejezésének hetvenedik évfordulója is különlegessé teszi az eseményt.

1596004596

Fotó: Orth Gábor zászlós (archív)