Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A logisztika a haderőfejlesztés nagy lehetősége

Szöveg: Tamás Tibor |  2012. november 22. 15:59

A haderő-átalakítás egyik legfőbb célja a logisztikai képesség fejlesztése – mutatott rá a szakág jelentőségére megnyitóbeszédében Domján László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnoka a logisztikusok napja alkalmából rendezett tanácskozáson.

1595945143

Domján László a Székesfehérváron november 22-én megtartott tanácskozást nyitó beszédében hangsúlyozta: korunk hadviselése, a változó biztonságpolitikai környezet, a felgyorsult haditechnikai fejlődés és a haderők kiterjesztett feladatrendszere következtében paradigmaváltások sorát éljük meg, az új elméleti modellekben pedig hatékonyságra, költségkímélésre van szükség.

A vezérőrnagy kiemelte a logisztika mindennapi munkában, parancsnoki döntés-előkészítésben betöltött gyakorlatias jelentőségét is. Leszögezte: e szakág nyújtja a legnagyobb lehetőségeket a védelmi képességek működtetésében, fejlesztésében.

Domján László elvárásként fogalmazta meg a kezdeményező és alkotó gondolkodásmód előtérbe helyezését, amely még inkább hangsúlyos szerepet kap a logisztika, vagyis az ellátás tudománya komplexitásában és a pénzügyi szempontok érvényesítésében, végső soron pedig a haderőfejlesztésben, a hazai hadipar újjáélesztésében, a honvédelmi képességek fenntartásában, a nemzeti és szövetségesi követelmények teljesítésében.

Végezetül a vezérőrnagy elismerően szólt a logisztikusok itthoni és missziós munkájáról, s kifejezte azon reményét, hogy hagyományt teremt ez az új szellemű, a tudományt és ünnepet összekötő jellegű szakmai ünnepnap.

1595945143


Fotó: Galovtsik Gábor